Ulla Kokki Work Book About

Ulla Kokin ensimmäinen valokuvataidekirja The weekend shall be warm and sunny tarkastelee lähiympäristön yksityiskohtia ja pysähtyy eletyn elämän vihjeiden äärelle. Taiteilija kysyy mistä rakentuvat syyt elää, tehdä ja olla. Osa kirjan valokuvista oli esillä Nuoret 2023 -näyttelyssä, joka oli esillä Taidehallissa Helsingissä 22.4. – 28.5.2023.

The weekend shall be warm and sunny teoksen valokuvat ovat syntyneet katsomalla erityisen tarkasti kaikkea sitä, mikä on jatkuvasti ympärillämme. Kuvat ovat vihjeitä eletystä elämästä, mutta tämä elämä ei sijoitu tiettyyn tunnistettavaan henkilöön, aikaan tai paikkaan. Valokuvissa näkyy jokapäiväisen elämän ei-mitään, joka on hienovaraista ja hellää toimintaa, minkä arvo ei näy selkeästi tai ole helposti mitattavissa.

Kirja pohtii hetken ja katseen mahdollisuutta ja näkemiseen liittyviä valintoja. Kuvissa näkyy käsiä ja tassuja, kukkia ja kasveja, karvoja – kosketusta ja katsomista. Teoksien kuvallinen maailma limittyy jokapäiväiseen ja sen hiljaiseen kerroksellisuuteen ja kauniiseen melankoliaan. Valokuvat tarkastelevat lähellä olevaa ja kehottavat katsojaa samaan.

Teoksen 80 kuvaa on kuvattu vuosina 2015–2022. Valokuvat on kuvattu 35mm filmille suurimmaksi osaksi arkiympäristössä: kävelyretkillä, kotona ja kodin ikkunoista ulos katsottaessa, puistossa oleskellessa, matkoilla ruokakauppaan, museoon tai kirjastoon. Teoksessa kietoutuu yhteen taiteen tekeminen ja eläminen sekä niiden välisen tasapainon etsintä.

Kirjan hinta 25€
Postikulut Suomessa 5€ tai nouto Helsingistä.
Tilaukset e-maililla: ullakokki@gmail.com
Kirjaa on saatavilla myös Valokuvagalleria Hippolytesta Helsingissä.

Julkaisupäivä 21.04.2023
Omakustanne.
ISBN 978-952-94-7238-3
144 sivua, 16 x 22 cm, 482g
Pehmeäkantinen
Offset-painettu
Painopaikka: Jelgavas tipogrāfija, Latvia
Graafinen suunnittelu: Ulla Kokki
Sisäsivujen kuvitukset: Anna Kokki
Painos 300 kpl
Kirjan julkaisemista on tukenut Taiteen edistämiskeskus

FI

/

ENG